7 bästa plattorna tjugohundraåtta enligt Magnus…

Magnus

boniver

1. Bon Iver – For Emma Forever Ago

Jag hade äran att få se Bon Iver live på deras besök i Sverige. Det gjorde att den så oerhört känsliga, mäktiga plattan som har tagit en enorm plats under 2008, bara blev större. Att få ynnesten att få höra Justin och gänget borde vara alla människors förbannade rätt. Och skyldighet.

laura

2. Laura Marling – Alas I Cannot Swim

Denna spröda kvinna. Hörde talas om henne på kulturnyheterna (tack till public service) och föll pladask. Vackert, rått, och rätt igenom som en stor regntung ek i vårsolen.

fleet

3. Fleet Foxes – Fleet Foxes

Debutalbum, ett av de bästa på riktigt länge. Det är något speciellt med debuter, det är så äkta, så rent. Man känner att bandet vet vad de gör, och lämnar inget åt slumpen. Passar till vilket humör som helst, och när som helst. Som en riktigt god whiskey ungefär.

grandarchives

4. Grand Archives – Grand Archives

Ligger på samma ruggigt heta skivbolag som Fleet Foxes. Ännu en enorm debutplatta. Såg ett inslag på musikbyrån, där sångaren Mat Brooke gjorde en liten presentation av sin egen bar i Seattle. Dit skall jag, nån dag snart.

kingsofleon

5. Kings of Leon – Only By The Night

Man kände på något sätt att det kommer bli svårt att leverera efter de tidigare albumen. Som har varit fruktansvärt bra. Aha Shake Heartbreak, har fortfarande hög rotation på mina skivtallrikar. Men nu har den fått sällskap.

glasvegas

6. Glasvegas – Glasvegas

Tredje debutalbumet på listan. Inget konstigt med det. Detta är stor musik från en liten stad. Besökte Glasgow för ett par år sedan, och förstår hur ett band som Glasvegas kan blomstra. För det är precis vad som händer. Det här smakar mera.

veronica

7. Veronica Maggio – Och Vinnare Är

En av sveriges absolut bästa låtskrivare, och sångerska släpper nytt. Kan ju inte bli annat än svinigt bra. Jag kopplar en mara och håller i..


Leave a Reply