7 bästa plattorna tjugohundrasex enligt Magnus…

Magnus

muse

1. Muse – Black Holes And Revelations

Ett rent mästerverk i min bok. Här finns en salig blandning av mystik och ren och skär headbanging rock n roll.

magic

2. The Magic Numbers – Those The Brokes

Uppföljaren till debutalbumet förra året låter sig höras. Skönt känsligt och fullt av texter som har skrivits ned med en hel del eftertanke.

knife

3. Knife – Silent Shout

Svenska syskonparet Dreijer har åstadkommit en mäktig platta, igen. Låtar som Marble House och Silent Shout kommer att hänga kvar i min Ipod hela 2007.

koop

4. Koop – Koop Island

Har äntligen hittat en riktigt riktigt bra svensk jazzskiva. Skivan känns nutid, men samtidigt med lite av det där gamla hederliga Miles Davis stuket kvar.

ray2

5. Ray Lamontagne – Till The Sun Turns Black

Ska villigt erkänna att jag var lite nervös inför uppföljaren till Trouble. Kunde mannen med skägget leverera (som det så populärt heter)? Visst, och med råge. Den här skivan kan man slänga på när som helst. Helst.

deport

6. Deportees – Damaged Goods

Fick tips om detta ruskiga band från Polaren Per uppe i norr. Sen dess har den gått varm i bilen, på stejjan och i lurarna. Rent och skönt rätt igenom. Titelspåret är fantastiskt. Tack Palle.

regina

7. Regina Spektor – Begin To Hope

Jag har haft oerhört svårt för fröken Spektor på hennes tidigare skivor. Har känts trist och torrt. På Begin To Hope, känns allt det där som bortblåst. Pianospelet och rösten känns äkta och genuint. Riktigt riktigt skön platta.


Leave a Reply