7 bästa plattorna tjugohundrasju enligt Magnus…

Magnus

feist

1. Feist – The Reminder

Denna fantastiska kanadensiska singer-songwriter har gjort ett fullständigt mästerverk. Blandar och ger. Skjuter från höften rätt in i hjärtat.

neonbiblestor

2. Arcade Fire – Neon Bible

Uppföljaren till Funeral, som bara växer och växer. Hade äran att se dem live i Sthlm, efter det är kärleken bara större. Det här bandet har fattat grejen.

tnp

3. The New Pornographers – Challengers

Ett magiskt band, som levererar igen. Skivan har funnits i min iPod sen jag hörde den första gången. Det finns bara ett ord för denna plattan. Magisk.

bandofhos

4. Band of Horses – Cease to Begin

Bandet som startade i Seattle, men som numera huserar i South Carolina har en nerv som ingen annan. Plattan som kom sent under 2007 kom såg och segrade. Känns som de har svårt att sänka sin lägstanivå.

ellioth

5. Elliott Smith – New Moon

Killen som dog 2003 fortsätter att släppa plattor. Många av ganska varierande känsla och kvalitet. New Moon lyckas fånga det magiska med Mr Smith. 2 plattor i en. Det blir inte bättre än så.

gls

6. Great Lake Swimmers – Ongiara

Ytterligare ett indieband från Kanada, vad ger de barnen i landet i nordväst. Folk-Rock-Indie när den låter som allra bäst. Your Rocky Spine får mig fullständigt i spinn varenda jävla gång.

missy

7. Missy Higgins – On a Clear Night

Australiska vackra singer-songwritern Missy Higgins, eller som hon egentligen heter Melissa Morrison Higgins har en oerhört skön ton och känsla i sin musik. Jag är svag för kvinnliga ssw’s och detta är inget undantag


Leave a Reply