736 trappsteg, sedan 600 mil

Jonas

Kentuckysevens korrespondent, Buffy Brogren, har åter tagit det allra bästa av kliv. Just det, över pölen. Han rapporterar från tornet i Paris och sjölejonspiren i San Francisco:

Jag har under helgen varit turisternas turist. Besökt två av de värsta turistfällorna i världen och mått som en prins.

Förra gången jag stod nedanför Eiffeltornet var kön tre timmar lång bara för att få gå trapporna upp till de två första avsatserna och hisskön kändes oändlig. Då fanns det helt enkelt inte tid att ta sig upp i tornet och lite moloken fick jag gå där ifrån. I fredags hade ett jobbmöte tagit mig till Paris och efter mötets slut ställde jag in siktet på Le Tour Eiffel. Tyvärr var kön även denna gång oändlig lång till hissen men till trappan upp var det raka spåret in och upp.

736 trappsteg är det upp till den andra avsatsen. Den fysiska konditionen gör sig snabbt till känna efter de första 300 trappstegen kan jag avslöja. Väl uppe med utsikt över ett Paris i skymning kändes det riktigt bra även om jag inte heller denna gång kom upp till toppen. Fick nöja mig med så långt trappan gick. Sedan var det bara att gå det 736 stegen ner, det var då jag räknade stegen. Kvällen avslutades på ett Brasseri där biffen tillagades efter konstens alla regler, skön stekyta med perfekt kryddning ytterst och ljummet röd och rå i mitten.

norrekulla

Det blev ett dygn i Paris innan det var dags att fortsätta väster ut och kl. 13.00 lördag landade jag med Air France i San Francisco. Skall på mässa där denna veckan, men har under söndagen hunnit med en promenad genom staden och ett besök på Pir 39, Fishermans Wharf. Har haft grym tur med vädret vilket annars kan vara lite oberäkneligt i San Francisco. Idag ca +20 grader och sol. Sjölejonskolonin på Pir 39 var helt full och dessa fantastiska djur är roliga att se på när de slåss om platserna i solen och bakom dem ser man Alcatraz och Golden Gate Bridge. En fantastisk Clam chowder på det sköna stället Nick’s Lighthouse gjorde livet ännu bättre. San Francisco är ett paradis på jorden med det sköna klimatet och de varma människorna som man möter.

Nu är det dags att ge sig ut i den kaliforniska kvällen och hitta något skönt hak att äta på.

/Det här är Buffe Brogren för K7, just nu på 111 Mason Street, San Francisco, USA.


2 Responses to “736 trappsteg, sedan 600 mil”

  • Jonas Says:

    Avund och glädje i harmoni buffy. Ta en Rolling Rock för mig på första bästa hak. Och åk spårvagn, spring på längst bak och häng bara där och äg, kulle upp och kulle ner…

  • buffy Says:

    spårvagnar är sköna backe upp och backe ner. SF är grymt och man saknar inte direkt vädret hemma i den novembergråa sörjan. Här är det alltid 20 grader och vi har nu haft sol sedan vi kom i lördags. Nu ut på bluesbar om några minuter.

Leave a Reply