En perfekt spelning

Jonas

Finns det mer än sju Kentuckysevens? Skitsamma. Det spelar ingen roll. Kvällen i Scandinavium var alltiett. Det var ungdomshjälten som tog fullformatet och bara stack iväg. Transistorn blev en 63-tummare, moppen blev en sportbil, diskokulan blev en storstad. Ni fattar.

Jag och Buffy drack grappa, kramades och ramlade ut i GBG-natten. Vi missade inte en hotellbar på vägen. Det var en kväll värdig en mästare, värdig Håkan Hellström.

Låtlistan? Överjävlig. Allt var bra, det som kittlade allra mest var 13, Jag vet inte vem jag är men…, Jag vet vilken dy…, Hurricane, Gårdakvarnar, Tro och tvivel, River en vacker dröm, Du är snart där, Vi två 17 år.

Allsången på slutet är något jag alltid tar med mig. Och realisationen, uppenbarelsen och det självklara i att Håkan har växt upp till en stjärna, en fullträff som aldrig klingar av, en publiktämjare och en dåre. En kille jag är glad att fått följa. Vi ska bli gamla tillsammans, han och jag.

1. Dom där jag kommer från

2. Kom igen Lena

3. Saknade te havs

4. 13

5. Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

6. Mitt Gullbergs Kaj paradis

7. Klubbland

8. Jag vet vilken dy hon har varit i

9. Hurricane Gilbert

10. Jag har varit i alla städer

11. Magiskt men tragiskt

12. Shelley

13. Gårdakvarnar och skit

14. Tro och tvivel

15. Ramlar

16. En midsommarnattsdröm

17. Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

EXTRANUMMER:

18. Nu kan du få mig så lätt

19. För en lång, lång tid

20. Känn ingen sorg för mig Göteborg

21. River en vacker dröm

22. Du är snart där

EXTRA EXTRANUMMER:

23. Vi två, 17 år


6 Responses to “En perfekt spelning”

Leave a Reply