Exil: Jonas Aurell

Jonas

Ny bloggserie. Exil; K7 knyter ihop trådarna.

Känner du någon som flytt landet? Någon du undrar över eller längtar efter? Hör av dig med tips.

Först ut är Jonas Aurell. Vapendragare och god vän som nuförtiden driver ett extremt coolt ställe mitt i London.

¤1. Hur går det för Scandinavian Kitchen?

”Jo tack, förutom att florsockret på semlorna dammar så in i bänken, så har vi det rätt gött. Londonborna gillar både semlor och köttbullemackor så det visar ju att de har rätt god smak.  Tydligen skall vi nu, två och ett halvt år efter öppnandet, äntligen få uppleva hur det är att driva kafé och butik nar det inte är recession i landet. Så kan det gå. Bäst att hålla i hatten.”

¤2. Om man vill hälsa på, var finns ni?

”Mitt i London; 284 steg nordost om Oxford circus, på en trevlig gata som heter Great Titchfield Street. Vi befinner oss på nummer 61 närmare bestämt. Man kan också hitta oss på nätet: www.scandikitchen.co.uk eller kolla in vår blogg: scandikitchen.typepad.com.

¤3. Varför ska man käka hos dig?

”För att man är hungrig. Eller bara för att man är sugen på lite goa mackor, köttbullar eller kakor.  Rågbröd och senapssill. Dammsugare.  Kladdkaka. Say no more. Man kan också handla med sig en flaska Skåne, en påse Ostbågar och lite Samarin så att man har något att göra på söndagarna när vi har stängt.”

¤4. London myllrar av musik, har du sett något bra på sistone?

”Min senaste konsert var Elsa 4 månader igår natt vid 03.30.  En väldig intim, akustisk show. Kände mig helt utmattad efteråt.  Höjdpunkterna 2009 var annars Bruce Springsteen i Hyde Park. Det blir mer restaurangbesök än gigs – var på L’atelier de Joel Robuchon häromsistens. Ren och skär klass rätt igenom – kan varmt rekommendera ett besök.”

¤5. Tänker du ofta på glansdagarna i Särö IK?

”Skojar du?  Jag är trogen de gamla takterna varje måndag på 5-a-side planen när jag glatt trycker till daltandes engelsmän som tror att Steven Gerrard är mer effektiv än Ola Billgren. Pah. Jag hyllar vår gyllne epok med ett par grönvita strumpor som troligtvis är en kvarleva från glansdagarna. Ska skänka dem till ett museum när jag lägger skorna på hyllan för sista gången. Eller kanske man skulle försöka med Ebay?”

¤6. Vad är det bästa med att bo i London?

”London är skoj. Den har alla fördelar en storstad skall ha – nöje, kultur, shopping, mat – och man hittar hela tiden nya små guldkorn. Som entrepenör så är det en kanonutmaning att driva ett företag här. Konkurrensen på gatorna är stenhård och folk kräsna, men det uppvägs mer än väl av nöjet med att känna att det flyter på.”

¤7. Något boktips att dela med dig av?

”’A fraction of the Whole’ av Steve Toltz.  Vann Man Booker priset för ett par år sedan och finns på svenska: ’En bråkdel av det hela’, har dock hört att översättningen inte är den bästa. En episk familjehistoria, kanonskönt skriven; Tom Wolfe-klass.”


Leave a Reply